Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

LG Electronics организира първия конкурс за българско лайфстайл приложение за Android

12 Май 2011

LG Electronics България стартира конкурс за лайфстайл приложения за мобилната операционна система Android. Компанията ще стимулира идеите на родните разработчици съвместно с най-голямото издателство на списания у нас – СББ Медиa. Конкурсът LG Lifestyle Apps е отворен за участие до 30 юни. Победителят ще спечели парична награда от 2000 лв., а класиралите се на първите три места ще получат и смартфон на марката. Наградата за финалистите, класирали се на първо и второ място е първият смартфон с двуядрен процесор в света LG Optimus 2X, а финалистът на трето място ще си тръгне със стилен смартфон LG Optimus ME.

„С интерес очакваме предложенията на участниците,” коментира Димитър Вълев, Мениджър „Маркетинг и продажби, мобилни комуникации“ в LG Electronics за България. „Целта ни е да вдъхновим българските разработчици и да им дадем възможност да демонстрират способностите си. Тематиката, която избрахме е съобразена с наблюденията ни върху предпочитанията на потребителите – те се интересуват от забавни и развлекателни приложения, които да разнообразят ежедневието им. Изданията от портфолиото на СББ Медиa изпълняват тази роля в реалния свят и ще е интересно да разберем как различните теми ще бъдат пренесени на интерактивния мобилен дисплей.”

Това е първото специализирано състезание за Android-разработчици в България, като приложенията трябва да са свързани с аудиторията на изданията или уеб сайтовете на СББ Медиa: сп. ELLE, сп. Cosmopolitan, сп. Harper’s Bazaar, сп. Максимум, сп. Блясък, сп. Story, сп. Журнал за жената, сп. Кулинарен журнал, сп. Здравен журнал, сп. Моето дете, сп. National Geographic, сп. National Geographic Kids, gotvetesmen.com, rozali.com, cosmopolitan.bg, moetodete.bg, bliasak.bg или nationalgeographic.bg.

 

 

В LG Lifestyle Apps могат да се включат всички желаещи, които са пълнолетни и притежават необходимите умения, без значение от образованието и местоработата им. Участието в конкурса става с предварително записване на e-mail адрес: lgappcontest@lge.bg, където участниците трябва да посочат своите имена и данни за контакт, заедно с кратко описание на приложението, което ще създадат. След регистрация участниците ще имат време до 30 юни, за да разработят приложението си и да го публикуват в Android Market. Те трябва да упоменат, че приложението е създадено за конкурса LG Lifestyle Apps.

Критериите за оценка на кандидатурите включват: удобство за използване, оригиналност, приложимост и леснота за намиране в Android Market по ключовите думи „LG Electronics“, „SBB Media“ и „Bulgaria“. Журито ще се състои от следните представители: Велина Димитрова – мениджър онлайн проекти в СББ Медиa, Деян Дянков – главен редактор на PixelMedia.bg, Момчил Карабулев – главен редактор на mobilebulgaria.com, Антон Белев – блогър и редактор на hardwarebg.com, mobility.bg, Computer Bild Bulgaria, както и Димитър Вълев – представител на LG Electronics.

  • Rozali.com
  • Story
  • National Geographic
  • Кулинарен журнал
  • Cosmopolitan
  • Гответе с мен
  • Elle
  • Здравен Журнал
  • National Geographic Kids
  • Журнал за жената
--