Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Политика за защита на личните данни при ползване на информационните уебсайтове на „СББ Медиа” АД

Защитата на личните данни на нашие клиенти винаги е била наш приоритет.
При събирането и обработването им ние прилагаме РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни, както и другото приложимо законодателство на Република България.

Защо събираме личните данни и за какво ги използваме

 

СББ Медиа АД обработва ваши лични данни за нормалното функциониране на уебсайтовете и с цел подобряване на услугите и съдържанието, което предлагаме:

  • за създаване и управление на потребителски профили - за да можем да Ви предоставим услуги, които изискват регистрация;
  • за статистически и маркетингови цели – например измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете. Чрез такива анализи ние може да подобряваме качеството на уебсайтовете.
  • за да ви показваме релевантни за Вас реклами и съдържание;
  • за да ви изпращаме имейл бюлетини и съобщения, за които Вие сте се абонирали – например съобщения за наши продукти и услуги, или такива на наши партньори, ако изрично сте дали съгласието си за това;

Данни, които събираме от всички посетители на уебсайтовете ни

  • При посещаване на някой от нашите уебсайтове ни събираме следните данни за всички посетители, независимо дали са регистриране или не:
  • IP адрес;
  • Различни технически идентификатори (на браузъра, на устройство);
  • История на посетените от вас страници в уебсайта, на направените от Вас търсения, коментари, участия в анкети, социални харесвания и споделяния;
  • Информация за видени от Вас реклами и направени кликове;


Данни, които събираме от регистрирани потребители

 

При регистрация попълвате формуляр, чрез които ни представяте лични данни в допълнение към изброените в предишния параграф данни. Тези данни са необходими за някои функционалности на уебсайта (например писане на коментари) и за подобряването на потребителското изживяване на регистрираните потребители. Някои данни са задължителни за целите на регистрацията (например емейл адрес), а някои са незадължителни, като те ни помагат да Ви предлагаме по-релевантно съдържание и реклами.

Защита на личните данни

СББ Медиа АД, като администратор на лични данни, предприема различни мерки за да ги защити от загуба, кражба и злоупотреба (вкл. но не само, технически, физически и организационни).

Съхраняване на личните данни

Ние ще съхраняваме личните ви данни Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която те са събрани, след което ги изтриваме, освен ако законодателството не изисква по-дълго съхранение.

Разкриване пред трети страни

СББ Медиа АД не продава Вашите лични данни на трети лица.

СББ Медиа АД не разкрива и не споделя Вашите лични данни с трети лица освен в следните случаи:

  • Когато това е наше законово задължение – например в изпълнение на съдебно разпореждане.
  • На наши партньори, с които имаме договорни отношения, и когато това се налага за да може да осигурим и доставим използваната от Вас услуга (включително но не само съдържание, снимки, технически функционалности на сайтовете, възможности за споделяне на съдържание в социални мрежи). Тези партньори използват тази информация за да можем да Ви покажем релевантни и други реклами, приходите от които ни позволяват да предоставяме услугите на уебсайтовете безплатно на потребителите.
  • Нашите основни партньори са (без списъкът да е изчерпателен):

Бисквитки

При посещаване на нашите уеб страници върху компютър или друго крайно устройство на Потребителя могат да бъдат инсталирани бисквитки/кукита (cookies) – малки текстови файлове с информация, които се запазват от Интернет страница чрез Интернет сървър върху твърдия диск на крайното устройство на Потребителя.Бисквитките позволяват на сайта да работи по-добре и да съдържа максимално полезна за Вас информация.

Повечето бисквитки не съдържат информация, с която бихте могли да бъдете пряко идентифициран.

В най-общи линии използваме три вида бисквитки:

  1. Функционални – такива, необходими за нормалното функциониране на сайта.
  2. Аналитични – използват се за измерване на посещаемостта на сайта.
  3. Бисквитки от 3ти лица (рекламни мрежи), които показват поведенчески таргетирана реклама.

Бисквитките ни помагат да направим уебсайтовете максимално полезни за Вас като анализираме качеството на предоставените от нас услуги (например като проследяваме кои секции в сайта преглеждате, колко често посещавате уебсайта и колко време отделяте в него), да измерваме с кои реклами взаимодействате и да Ви показваме реклами, които вярваме, че отговарят на вашите интереси. Чрез бисквитките ние може да запомним вашето потребителско име или предпочитани настройки, а да не се налага многократното им въвеждане от Вас. Функционалните бисквитки са задължително сайтът да функционира нормално.

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените бисквитки.

За да изключите рекламните бисквитки (на трети страни) може да го направите на сайта на Европейския Интерактивeн Съюз за Дигитална Реклама Your Online Choices site.

Един от основните ни партньори за показване на поведенческо таргетирана реклама е Google Inc чрез така наречения ремаркетинг. Според тяхната политика, Google не събира или обработва лични данни при този процес. Ако вие не желаете да бъдете обект на ремаркетинг, можете да го деактивирате на http://www.google.com/settings/ads .

Друга възможност за деактивиране използването на бисквитки за целите на поведенческо таргетираните реклами, като следвате инструкциите на тази страница: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp 

Моля прочетете нашата Политика за бисквитките за да научите повече за тях: http://www.sbb.bg/bg/za-sbb/cookies.html

Права на субекта на лични данни

Имате право да поискате поправка на грешки в записаните при нас Ваши лични данни, да възразите срещу тяхното обработване, да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“) или да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни като изпратите искане по емейл до privacy@sbb.bg.
С цел избягване на грешки и злоупотреба, при необходимост имаме правото да поискаме от Вас допълнителна информация за да установим самоличността на подалия искането субект на данните.
На подадени искания относно лични данни ще отговорим в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на срока ще бъдете информирани за новия срок и за причините за забавянето.
Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно.
При неполучаване на задоволителен отговор от наша страна Вие имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, 1592 София.

Контакти

 

Администратор: СББ Медиа АД, ЕИК BG131173325,
ул. „Отец Паисий” 15, 1303 София, България,
www.sbb.bg , email: privacy@sbb.bg

  • Rozali.com
  • Harper's bazaar
  • Story
  • National Geographic
  • Моето дете
  • Кулинарен журнал
  • Cosmopolitan
  • Гответе с мен
  • Elle
  • Здравен Журнал
  • National Geographic Kids
  • Журнал за жената
--